Tancuri românești TR-85 și vehicule de luptă americane Bradley au efectuat trageri reale

  • 24 Martie 2021 20:05
Tancuri românești TR-85 și vehicule de luptă americane Bradley au efectuat trageri reale

A fost zi de foc în poligonul Smârdan din România unde grupul de luptă format din militari români, americani și polonezi a executat un LFX (Live Fire Exercise, exercițiu tactic cu trageri de luptă reale) interarme în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, scrie defenseromania.ro.

În perioada 16-24 martie, potrivit sursei citate, aproximativ 500 de militari aparținând Armatei României, Statelor Unite ale Americii și Poloniei s-au instruit în comun la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre Române, din Smârdan, județul Galați, în cadrul exercițiului "Justice Eagle 21.1".

Tragerile de luptă reale au avut loc în cursul zilei de 23 martie și au avut ca obiectiv antrenarea și evaluarea structurilor participante.

Potrivit MApN, tragerile de luptă cu muniție reală s-au executat cu tancuri TR-85, vehicule de luptă ,,Bradley”, transportoare blindate ,,Rosomak”, MLI-84 ,,Jderul” și obuziere calibru 152 mm.

Activitatea a avut loc în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, șefului de stat major al Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești”, colonel Marian Niculae, personalului militar din cadrul comandamentelor națiunilor membre NATO și reprezentanților din cadrul unităților participante la exercițiu.

La finalul exercițiului, șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, a felicitat militarii participanți.

În perioada 16-24 martie, aproximativ 500 de militari aparținând Armatei României, Statelor Unite ale Americii și Poloniei s-au instruit în comun la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, județul Galați, în cadrul exercițiului ,,Justice Eagle 21.1”. Grupul de luptă constituit pentru desfășurarea exercițiului este comandat de locotenent-colonel Neil Hollenbeck, locțiitor fiind comandantul Batalionului 341 Infanterie ,,Constanța", locotenent-colonel Marcel Dreghici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău