Tancuri britanice, livrate în curând Kievului după terminarea instruirii unor militari ucraineni

  • 27 Martie 2023 18:05
Tancuri britanice, livrate în curând Kievului după terminarea instruirii unor militari ucraineni

Militari ucraineni și-au terminat instruirea în Regatul Unit pentru a manevra cele 14 tancuri Challenger 2 furnizate de Londra Kievului în fața invaziei rusești, deschizând calea apropiatei livrări a acestor echipamente, a anunțat luni, 27 martie, Ministerul Apărării britanic, citat de Agerpres.

Antrenamentul lor a început cu puțin timp după anunțarea la începutul lunii ianuarie a furnizării acestor tancuri de către Marea Britanie. "Regatul Unit trimite tancuri Challenger 2, care vor fi în curând la dispoziția forțelor armate" ucrainene, a indicat luni un comunicat al Ministerului britanic al Apărării.

Londra evocase anterior o livrare a acestor tancuri în martie.

Militarii ucraineni astfel instruiți, al căror număr nu a fost precizat, revin în țara lor "echipați mai bine, dar mai puțin în pericol", a declarat ministrul britanic al apărării Ben Wallace.

"Continuăm să fim alături de ei și să facem tot ce putem pentru a susține Ucraina atât timp cât va trebui", a adăugat el într-un comunicat.

"Eu mă lupt pentru viitorul meu, pentru viitorul țării mele și pentru viitorul familiei mele", a declarat unul dintre acești militari ucraineni într-o înregistrare video realizată de Ministerul britanic al Apărării.

Susținătoarea Ucrainei încă din primul moment, Marea Britanie a anunțat la sfârșitul lunii februarie că va instrui piloți de vânătoare ucraineni, deschizând astfel calea pentru furnizarea de avioane conforme standardelor NATO.

Occidentalii consideră că Ucraina are dreptul de a se apăra, dar unii sunt reticenți în a-i livra arme care ar provoca o escaladare a conflictului, permițând Ucrainei să lovească teritoriul rus.

Slovacia a livrat recent patru avioane MiG-29 Ucrainei, iar Polonia a promis că va face la fel.A

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău