Tancul sovietic instalat pe malul Prutului a fost vopsit în culorile tricolorului românesc

  • 10 Ianuarie 2018 21:06
Tancul sovietic instalat pe malul Prutului a fost vopsit în culorile tricolorului românesc

Câteva kilograme de vopsea roșie, galbenă și albastră au fost aruncate, în aceste zile, peste tancul de la Cornești. Atât postamentul, cât și partea tancului care se vede din drum s-au ales astfel cu câte un… tricolor.

Vopseaua s-a prelins peste tot, iar recipientele goale au fost lăsate chiar lângă tanc. Judecând după numărul acestora, au fost folosite peste opt kilograme de vopsea, relatează Expresul.md

Primarul de Cornești, Vera Buga, a declarat că a auzit despre ceea ce s-a întâmplat cu acest tanc, dar, pentru că acesta nu se află în gestiunea primăriei, nu a intervenit în niciun fel. În plus, nu a fost depusă nicio solicitare, nicio plângere la primărie cu privire la acest incident, a subliniat ea.

Nimeni, deocamdată, nu știe cine sunt făptașii.

Potrivit publicației de la Ungheni, tancul a fost instalat pe unul dintre dealurile de la Cornești într-o noapte, în anii '70 ai secolului XX.

Ani în șir, a fost lăsat în parajină, revenind în atenția publicului la finele anului 2016, când deputați socialiști au înnoptat lângă blidatul rusesc câteva nopți în șir, păzindu-l cică de fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, care avea intenția să-l demonteze. 

Peste câteva luni, în primăvara anului 2017, socialiștii locali au vopsit tancul în verde și au lăsat pe el inscripția ”За родину!”  (”Pentru patrie”), fără să coordoneze această acțiune a lor cu specialiști în domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău