Tânărul care a incendiat o casă în care au murit trei adolescenți a fost condamnat

  • 30 Octombrie 2019 17:20
Tânărul care a incendiat o casă în care au murit trei adolescenți a fost condamnat

Tânărul de 25 de ani, care la 25 noiembrie 2018 a incendiat o casă din satul Mereșeni, raionul Hâncești, iar ca rezultat trei adolescenți au murit, a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru omor și sustragerea unor telefoane mobile care aparțineau victimelor. Procurorii nu sunt de acord cu sentința pronunțată de către Judecătoria Hâncești și spun că o vor ataca la Curtea de Apel pentru a solicita condamnarea tânărului pe viață, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, crima s-a produs pe fundalul unor neînțelegeri care s-au iscat între făptaș și adolescenții cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani – doi băieți și o fată – după ce au consumat băuturi alcoolice. În consumat se mai spune că tânărul a făcut uz de forța fizică și le-a aplicat celor trei adolescenți lovituri cu toporul, după care a incendiat casa.

Doi adolescenții, fată și băiat, au fost găsiți carbonizați, cu semne de moarte violentă, în casa mistuită de flăcări, al treilea a fost dus de urgență la spital, unde a decedat peste câteva zile. În decurs de o zi a fost identificat suspectul, care s-a dovedit a fi un locuitor al satului Caracui. Fiind audiat, tânărul și-a recunoscut vina, declarând că a cunoscut victimele prin intermediul rețelelor de socializare, iar pe 24 noiembrie a mers în vizită la aceștia, unde au consumat alcool. O neînțelegere a degenerat în ceartă, iar suspectul i-a lovit pe cei trei tineri cu toporul și a dat foc la casă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău