Tânăr de 19 ani condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de droguri. Ar fi primit o invitație pe rețelele sociale de a participa în jocul „ascunde comoara”

  • 11 Septembrie 2023 12:23
Tânăr de 19 ani condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de droguri. Ar fi primit o invitație pe rețelele sociale de a participa în jocul „ascunde comoara”

La sfârșitul săptămânii trecute, procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău au obținut o sentință de condamnare în privința unui tânăr acuzat de circulație ilegală a drogurilor (art.217/1 alin (4) lit. d) din Codul penal), transmite Procuratura Generală.

Astfel, conform sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani ultimul a fost condamnat la 7 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate ce ține de administrarea și gestionarea drogurilor, analoagelor acestora, a substanțelor ori medicamentelor cu efect puternic pe un termen de 5 (cinci) ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, inculpatul, la 17 martie 2022, având în posesia sa droguri în pachețele de tip zip-lock, le repartiza în ascunzișuri improvizate în mun.Chișinău, de unde trebuiau să fie ridicate de către cumpărători. În total acesta a ascuns în 5 locații substanța stupefiantă PVP în cantitate de 11,614 grame. La aceeași dată, în timpul percheziției corporale, asupra inculpatului au fost depistate și ridicate alte 15 pachețele de tip zip-lock cu substanța stupefiantă PVP, în cantitate de 13,342 grame.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Acesta a menționat că prin intermediul rețelei de socializare „vkontakte” a primit invitația de a participa la un „quest”. Era curios și a solicitat detalii. I s-au explicat regulile, și anume: că trebuia să găsească o comoară și să o ascundă într-un alt loc mai repede decât alți participanți. Astfel a ajuns cu pachețelele menționate în buzunar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău