Tamara Plămădeală: Proiectul Legii privind copiii în situații de risc încalcă drepturile părinților

  • 10 Aprilie 2013 14:41
Tamara Plămădeală: Proiectul Legii privind copiii în situații de risc încalcă drepturile părinților

Avocatul parlamentar al copiilor susține că proiectul Legii privind copiii în situații de risc, adoptat recent în prima lectură de către Parlament, încalcă drepturile părinților și cere revizuirea acestuia.

Pe de altă parte, autoritățile declară că proiectul legii corespunde standardelor internaționale privind protecția copiilor. 

Legea oferă statului posibilitatea scoaterii copiilor din oricare dintre familiile din Republica Moldova, pentru cea mai mică abatere, a declarat într-o conferință de presă avocatul parlamentar al copiilor, Tamara Plămădeală.

Potrivit președintei Asociației juriștilor creștini, Elena Bâtcă, 1000 de părinți au semnat deja o petiție împotriva adoptării acestei legi, care va fi transmisă autorităților.

Solicitată de Radio Chișinău, ministrul în exercițiu al Muncii și Protecției Sociale, Valentina Buliga, a declarat că nu dorește să comenteze aceste acuzații, precizând doar că proiectul legii corespunde standardelor internaționale.

În opinia președintei Alianței ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a familiei și copilului,  Mariana Ianachevici, scopul proiectului legii despre copiii în situații de risc nu este scoatere lor din familie, ci protejarea față de abuzuri.

Proiectul legii privind copiii în situații de risc a fost aprobat de către Parlament în prima lectură și definește o serie de abuzuri față de care trebuie protejați copiii. Legea stabilește autoritatea tutelară responsabilă de protecția socială a copiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău