Talibanii își continuă cuceririle teritoriale cu încă două districte în nord

  • 18 Iunie 2021 12:55
Talibanii își continuă cuceririle teritoriale cu încă două districte în nord

Talibanii își continuă cuceririle teritoriale în Afganistan, preluând controlul asupra a încă două districte în nordul țării, pe fondul retragerii forțele străine, au confirmat vineri oficiali locali, transmite agenția dpa.

În ultimele 24 de ore, talibanii au preluat controlul în districtul Shirin Tagab din provincia Faryab și în districtul Dahan-e Ghori din provincia Baghlan.

În Faryab, mai mult de 200 de membri ai forțelor proguvernamentale s-au predat în mâinile talibanilor joi, după ce s-au aflat sub asediu câțiva ani, au declarat pentru dpa consilieri ai provinciei, precizând că insurgenții au capturat o sută de vehicule militare.

Forțele proguvernamentale 'au luptat cu toată forța timp de cinci zile, dar li s-a terminat muniția. În cele din urmă, au fost nevoite să se predea talibanilor', a declarat consilierul Sebghatullah Sailab.

În Baghlan, forțele de securitate au abandonat centrul districtului și s-au retras într-o bază militară din capitala provinciei pentru a se adăposti de atacurile intense ale talibanilor, au indicat trei consilieri ai provinciei.

De la 1 mai, de când a început retragerea oficială a forțelor americane și a celorlalte trupe NATO din Afganistan, cel puțin 29 districte au intrat sub controlul talibanilor.

Afganistanul are 34 de provincii și circa 400 de districte.

Conform unui raport ONU, talibanii au capturat anul trecut cinci districte, dintre care patru au fost recucerite de forțele guvernamentale în numai câteva zile.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău