Talibanii extind la nivel național plata muncitorilor din sectorul public cu 10 kilograme de grâu pe zi

  • 12 Ianuarie 2022 09:51
Talibanii extind la nivel național plata muncitorilor din sectorul public cu 10 kilograme de grâu pe zi

Guvernul taliban a anunțat marți că extinde programul „mâncare pentru muncă”, în care folosește grâul primit ca donații pentru a plăti miile de angajați din sectorul public, în loc de bani, pe fondul adâncirii crizei financiare, scrie Reuters.

Grâul, provenit în mare din donațiile Indiei către fostul guvern de la Kabul sprijinit de SUA, este folosit pentru a plăti 40.000 de muncitori cu câte 10 kilograme pentru o zi de muncă de cinci ore, au spus oficiali din domeniul agriculturii la o conferință de presă, potrivit Reuters, citat de digi24.ro.

Programul, prin care sunt plătiți muncitorii din sectorul public în Kabul, va fi extins la nivelul întregii țări, au precizat oficialii talibani.

„Suntem pregătiți să ajutăm poporul nostru cât de mult putem”, a declarat Bari Fazli, ministru adjunct la al administrației și finanțelor la Ministerul Agriculturii.

 

Administrația talibană a primit deja o cantitate suplimentară de 18 tone de grâu din Pakistan, cu promisiunea a încă 37 de tone, și negociază cu India alte 55 de tone de cereale, potrivit lui Fazli.

„Avem o mulțime de planuri pentru programul mâncare pentru muncă”, a spus el.

Nu este clar însă cât din grâul primit ca donație va fi folosit ca ajutor umanitar direct și cât pentru plata muncitorilor.

Extinderea acestui program arată cât de mare este criza banilor cu care se confruntă administrația talibană.

Sancțiunile internaționale impuse unor lideri talibani, înghețarea bunurilor băncii centrale și stoparea ajutoarelor internaționale, care până nu demult susțineau economia țării, au lăsat guvernul taliban cu fonduri limitate și o criză economică în creștere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-3,93
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:5,14 m/s
Wed
-1
Thu
-2
Fri
-1
Sat
-0
Sun
1
Arhivă Radio Chișinău