Talibanii elimină imaginile cu femei din magazine: Proprietarii de afaceri trebuie să respecte „valorile etice” în tipărirea reclamelor

  • 20 Decembrie 2021 18:09
Talibanii elimină imaginile cu femei din magazine: Proprietarii de afaceri trebuie să respecte „valorile etice” în tipărirea reclamelor

Autoritățile talibane din Afganistan continuă să elimine imaginile cu femei din reclame pe panourile publicitare și din vitrine în capitala Kabul, relatează luni DPA.

Într-un comunicat, autoritățile municipale din Kabul au declarat că toate panourile publicitare și reclamele care contravin legii islamice șaria vor fi eliminate. Toți proprietarii de afaceri trebuie să respecte „valorile etice” în tipărirea panourilor publicitare și a reclamelor, se arată în comunicat, transmite DIGI24.

Imagini distribuite pe contul oficial de Twitter al primăriei arată fețele femeilor pictate sau zgâriate pe panourile publicitare și în vitrinele saloanelor de înfrumusețare și croitorii.

Purtătorul de cuvânt Nematullah Barakzai a declarat pentru DPA că autoritățile sunt obligate să acționeze după o decizie a cabinetului.

După ce au pus mâna din nou pe putere, talibanii au redus semnificativ drepturile femeilor. În multe cazuri, ele nu se mai pot întoarce la locurile de muncă. Majoritatea școlilor secundare pentru fete sunt închise, mai notează sursa citată de Agerpres.

Protestele de stradă ale femeilor activiste au fost reprimate violent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău