Talibanii dispersează o demonstrație a femeilor în Kabul cu focuri de avertisment și violențe

  • 13 August 2022 12:30
Talibanii dispersează o demonstrație a femeilor în Kabul cu focuri de avertisment și violențe

La împlinirea unui an de la instaurarea regimului taliban, femei afgane au ieșit în stradă sâmbătă la Kabul pentru a denunța restricțiile impuse de talibani asupra drepturilor lor la educație, muncă și libertate de mișcare, dar manifestația a fost dispersată cu focuri de armă, transmit AFP și DPA.

Talibani în uniforme militare și înarmați cu puști de asalt au blocat o intersecție în fața protestatarelor și au început să tragă în aer timp de câteva secunde pentru a dispersa marșul pașnic la care participau aproximativ 40 de femei, scandând "Pâine, muncă și libertate".

De asemenea, demonstrantele purtau un banner pe care scria: "15 august este o zi neagră", făcând referire la data la care talibanii au cucerit Kabulul în 2021.

Imagini de pe rețelele de socializare au arătat cum forțele talibane au tras focuri de avertisment și le-au agresat fizic pe femei pentru a le împiedica să mărșăluiască spre centrul orașului.

Unele protestatare au fugit în magazine din apropiere, unde au fost urmărite și lovite cu patul puștii de către talibani.

De la revenirea la putere, talibanii au redus drepturile fundamentale ale femeilor, iar cele care au protestat au fost reprimate. Nicio țară nu a recunoscut guvernul de facto al talibanilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău