Talibanii au ucis patru presupuși răpitori și le-au atârnat cadavrele în public

  • 26 Septembrie 2021 10:04
Talibanii au ucis patru presupuși răpitori și le-au atârnat cadavrele în public

Autoritățile talibane din orașul Herat, situat în vestul Afganistanului, au ucis patru presupuși răpitori și le-au atârnat cadavrele în public pentru a-i descuraja pe alții, a declarat sâmbătă un oficial guvernamental local, conform Reuters, citat de Agerpres.

Sher Ahmad Ammar, viceguvernator al orașului Herat, a declarat că bărbații răpiseră un om de afaceri local și pe fiul acestuia și intenționau să îi scoată din oraș, când au fost reperați de patrulele care au instalat puncte de control în jurul orașului.

A urmat un schimb de focuri de armă în care toți cei patru au fost uciși, în timp ce un soldat taliban a fost rănit.

''Trupurile lor au fost aduse în piața principală din oraș și atârnate ca o lecție pentru alți răpitori'', a spus el.

Cele două victime ale răpirii au fost eliberate nevătămate, a mai spus el.

Mohammad Nazir, un locuitor din Herat, a declarat că făcea cumpărături în apropierea Pieței Mostofiat din oraș când a auzit un anunț prin difuzoare care atrăgea atenția oamenilor.

''Când am făcut un pas înainte, am văzut că au adus un cadavru într-o camionetă, apoi l-au agățat pe o macara'', a povestit el.

Imaginea cu trupul însângerat atârnând de o macara a devenit virală pe rețelele de socializare. Pe un bilet prins pe pieptul bărbatului scria ''Aceasta este pedeapsa pentru răpire''.

Nu au fost văzute alte cadavre, dar postări de pe rețelele de socializare au susținut că alte cadavre au fost atârnate în alte părți ale orașului.

Într-un interviu pentru Associated Press publicat săptămâna aceasta, un reprezentant de rang înalt al talibanilor, mollahul Nooruddin Turabi, a declarat că gruparea va restabili pedepse precum amputările și execuțiile pentru a-i descuraja pe infractori.

În pofida condamnării internaționale, talibanii au declarat că vor continua să impună pedepse rapide și severe celor care încalcă legea pentru a opri infracțiuni precum jafurile, crimele și răpirile, care au devenit foarte răspândite în Afganistan.

Washingtonul, care a condamnat comentariile lui Turabi privind pedepsele, a declarat că o eventuală recunoaștere a guvernului condus de talibani la Kabul, care a înlocuit guvernul susținut de Occident care s-a prăbușit luna trecută, va depinde de respectarea drepturilor omului.

Potrivit agenției oficiale de știri Bakhtar, opt răpitori au fost, de asemenea, arestați într-un incident separat în provincia Uruzgan din sud-vestul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău