Talibanii au aruncat în aer un avanpost al forțelor afgane. Cel puțin cinci victime

  • 02 Ianuarie 2019 13:27
Talibanii au aruncat în aer un avanpost al forțelor afgane. Cel puțin cinci victime

Luptătorii talibani au detonat materiale explozibile plasate într-un tunel de sub un avanpost al armatei afgane, ucigând cinci soldați, a anunțat miercuri un reprezentant al poliției.

Alți șase soldați au fost răniți în atacul comis marți în districtul Maiwand din provincia Kandahar din sudul țării, a precizat Mohammad Ashraf Watandost, purtătorul de cuvânt al poliției. Qari Yousuf Ahmadi, purtător de cuvânt al talibanilor, a declarat că militanții care luptă pentru răsturnarea guvernului și pentru reinstaurarea legii stricte islamice după alungarea lor din 2001, au ucis sau rănit 35 de soldați și au distrus mari cantități de arme și muniție.

Într-o acțiune separată, forțele de securitate afgane de frontieră au dejucat miercuri un atac asupra unor consilieri militari italieni de la o bază paramilitară din provincia Herat din vestul țării. Noorullah Qadri, comandantul corpului militar 207 Zafar, a precizat că doi atacatori s-au infiltrat în rândul forțelor de securitate de frontieră și au încercat să îi ucidă pe italieni. "Italienii au scăpat nevătămați. Unul dintre atacatori a fost ucis imediat, iar celălat arestat", a precizat Qadri. Forțele italiene fac parte din cadrul misiunii Resolute Support în Afganistan, condusă de NATO, care are ca obiectiv principal antrenarea, consilierea și asistarea forțelor afgane în patru provincii din vestul Afganistanului. Italia are 895 de soldați care fac parte din misiunea Resolute Support.

Reprezentanții ambasadei Italiene la Kabul nu au putut fi contactați deocamdată pentru comentarii. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău