Taiwanul se pregătește de cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol. Lipsa apei din estul Asiei va afecta unele industrii globale

  • 08 Martie 2021 10:59
Taiwanul se pregătește de cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol. Lipsa apei din estul Asiei va afecta unele industrii globale

Tsai Ing-wen, președinta Taiwanului, a cerut locuitorilor să păstreze apa și să facă rezerve, întrucât insula se va confruntă cu o secetă, în urma unor luni de precipitații insuficiente și a lipsei de taifunuri. Ea a spus că Taiwanul nu a experimentat un taifun în 2020 și se confruntă cu cea mai severă lipsă de apă din ultimii 56 de ani, transmite Digi24.ro.

Tsai Ing-wen a precizat că guvernul monitorizează situația apei pe întreaga insulă și că va lua măsuri pentru a asigura o aprovizionare stabilă cu apă pentru industrii și gospodării.

Presa locală relatează că, luna trecută, insula a intensificat restricțiile de apă la nivel național și a mobilizat resursele de urgență, inclusiv o uzină de desalinizare, deoarece oficialii anticipează că sezonul uscat va dura până în mai, relatează Mediafax.

Rezervorul Shimen din nord, unul dintre cele mai mari bazine de captare a apei, are în prezent apă în proporție de doar 49,13% din capacitate de stocare, potrivit Agenției pentru resurse de apă. Alte rezervoare de pe insulă sunt, de asemenea, la niveluri alarmant de scăzute, cu rezervorul Te-Chi la o capacitate de 10,19% și Tsengwen la 15,22%.

Industria din Taiwan, și prin urmare cea globală, afectată de lipsa apei

Prin urmare, industriile din Taiwan se pregătesc pentru potențiale perturbări din cauza lipsei de apă. Producătorii de cipuri cumpără camioane de apă pentru pregătirea satisfacerea cererii viitoare de apă. 

Dacă lipsa apei perturbă sectorul semiconductorilor din Taiwan, acest lucru ar putea avea ramificații globale, deoarece industria se confruntă cu o criză de aprovizionare cu cipuri din cauza creșterii cererii de produse electronice de larg consum, cum ar fi smartphone-urile, tabletele și computerele, anul trecut.

Deficitul de cipuri este deosebit de important în industria auto. Semiconductorii sunt componente esențiale pentru mașini. 

Fabricile Dacia și Ford din România au fost nevoite să suspende activitatea mai multe zile din cauza lipsei semiconductorilor de pe piața globală. Apariția unor probleme majore în producția de cipuri în Taiwan care deține unii dintre cei mai mare producători ar putea duce șa o adâncire a crizei din sectorul auto global.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău