Taiwan - Școli închise și zboruri anulate înainte de sosirea taifunului Mitag

  • 30 Septembrie 2019 09:02
Taiwan - Școli închise și zboruri anulate înainte de sosirea taifunului Mitag

Școlile și piețele financiare din Taiwan au fost închise, iar companiile aeriene au anulat peste 150 de zboruri, luni, ca urmare a apropierii unui taifun de coasta nord-estică a țării, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Taifunul Mitag, inclus de biroul de meteorologie din Taiwan în categoria a doua pe scara de clasificare a intensității acestor fenomene naturale și însoțit de viteze ale vântului de 162 kilometri la oră, se va apropia luni noapte de țărmurile județului Yilan.

Taifunul se deplasează cu o viteză de 25 de kilometri la oră deasupra oceanului, în direcția nord-vestică, au indicat meteorologii care au precizat că fenomenul se poate intensifica odată cu apropierea de insulă.

Biroul de meteorologie a emis avertizări de vânt și ploi care vizează zona metropolitană Taipei, orașul-port Keelung și mai multe județe din nordul țării.

Aproximativ 12.000 de soldați sunt pregătiți să intervină pe fondul temerilor privind producea de viituri, alunecări de teren și de probleme cauzate de vântul puternic.

''Armata și autoritățile sunt în alertă. Prieteni din zonele afectate, vă rog pregătiți-vă de taifun și rămâneți în interior cât de mult posibil'', a scris pe Facebook președintele Tsai Ing-wen.

Furtuna a provocat pene de curent care au afectat luni dimineață circa 2.700 de locuințe.

Potrivit prognozelor, după ce va trece peste Taiwan, taifunul se va apropia de orașul Shanghai din estul Chinei marți - zi care marchează începutul vacanței de o săptămână prilejuite de Ziua Națională.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău