Taifunul Pakhar a lovit sudul Chinei, la doar câteva zile după Hato

  • 27 August 2017 12:10
Taifunul Pakhar a lovit sudul Chinei, la doar câteva zile după Hato

Pakhar, cel de-al 14-lea taifun produs în acest an în China, a lovit duminică, în jurul orei 9.00 orașul Taishan din provincia Guangdong aflată în sudul țării provocând ploi torențiale și rafale de vânt de 33 de metri pe secundă, informează Agerpres.

Furtuna a adus, duminică, rafale puternice, de până la 110 km pe oră și ploi torențiale în Hong Kong și Macao, la doar câteva zile după ce Hato, unul dintre cele mai puternice taifunuri înregistrate până acum a provocat decesul a cel puțin zece persoane, inundații și pagube serioase.

Potrivit agenției EFE, o persoană a murit în Hong Kong ca urmare a taifunului Pakhar. Acesta conducea o camionetă și a fost ucis într-un accident cauzat de fenomenul meteorologic. Taifunul a determinat, de asemenea, blocarea pe pistă a cincizeci de aeronave, iar aproximativ 300 de zboruri au fost anulate sau amânate.

Cele două orașe au scăzut nivelul de alertă la 3 după ce Pakhar s-a deplasat către Taishan.

Pakhar a lovit această provincie la scurt timp după taifunul Hato a afectat miercuri Zhuhai, la circa 80 km distanță de Taishan. Centrul de meteoologie din Zhuhai a avertizat că orașul va fi afectat duminică de rafale puternice de vânt.

Începând de duminică mai multe companii, agenții guvernamentale, școli și locuri publice din Taishan au fost închise.

Centrul Național de Meteorologie din China a anunțat că Pakhar urmează să se deplaseze către nord-vest și va ajunge duminică seară în Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang, însă își va pierde din intensitate.

Agenția a prognozat că provinciile Guangdong, Fujian și Hainan, dar și Guangxi se vor confrunta cu ploi torențiale de duminică până luni după-amiaza.

Autoritățile locale maritime din Hainan au suspendat circulația feriboturilor din această provincie, iar ieșirea în larg a 24.124 de vase de pescuit a fost interzisă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău