Tabloul ''Rondul de noapte'' de Rembrandt, scos din ramă în vederea restaurării

  • 19 Ianuarie 2022 20:18
Tabloul ''Rondul de noapte'' de Rembrandt, scos din ramă în vederea restaurării

Tabloul de mari dimensiuni ''Rondul de noapte'', de Rembrandt, aflat în colecția Rijksmuseum din Amsterdam, a fost scos miercuri din ramă pentru prima dată din 1975, ca parte dintr-un proiect de restaurare cu o durată de mai mulți ani, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Finalizată în 1642, pictura, care măsoară 3.8 metri x 4.5 metri și cântărește 337 de kilograme, îl înfățișează pe căpitanul unei miliții orășenești din Amsterdam care le ordonă oamenilor săi să acționeze.

''Pentru prima dată în aproape 50 de ani, 'Rondul de noapte' este cu fața în jos'', a precizat directorul Rijksmuseum, Taco Dibbits, pentru publicația Nederlands Dagblad.

''Este uimitor cât de mare este'', a mai spus el.

Pe o perioadă de trei luni, ''Rondul de noapte'' va fi instalat într-o nouă ramă din aluminiu, care va înlătura o parte din deformarea pânzei.

Restaurarea va fi realizată în spatele unor pereți din sticlă aflați în galeria unde pictura este expusă de obicei, ''Galeria de onoare'', care găzduiește lucrări ale unor pictori olandezi din secolul al XVII-lea, perioadă supranumită Epoca de Aur.

Ca parte din proiectul de restaurare, pictura a fost fotografiată recent în scopul realizării unei versiuni digitale la rezoluție înaltă - cea mai detaliată fotografie realizată vreodată a unei opere de artă, potrivit muzeului. Imaginea este disponibilă publicului pe site-ul Rijksmuseum.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău