T-90M, cel mai modern tanc rus, ar putea ajunge în SUA unde va fi analizat. Rușii îi acuză de „trădare” pe cei care au permis captura

  • 25 Septembrie 2022 11:48
T-90M, cel mai modern tanc rus, ar putea ajunge în SUA unde va fi analizat. Rușii îi acuză de „trădare” pe cei care au permis captura

Rușii nu-și fac iluzii că T-90M, cel mai modern tanc al Federației Ruse, excepând „fantoma” T-14 Armata, nu va ajunge în SUA unde va fi analizat de experții americani.

Tancul Т-90М "Proryv" care a căzut în mâinile forțelor armate ucrainene se află într-o stare tehnică destul de bună, cu excepția senilor de pe partea stângă care par să lipsească, scrie Defense România.

Cel mai probabil, tancul a fost abandonat de militarii ruși în timpul retrageri lor din regiunea Harkov. Tancul capturat este, de asemenea, echipat cu un camuflaj din material ce absoarbe undele radar, cunoscut sub numele de Nakidka.

Toate aceste tehnologii vor fi atent studiate de americani.

T-90M Proryv, cel mai modern tanc rus, va fi studiat minuțios de experții americani

Cel puțin asta insinuează publicația ucraineană Defense Express care citează diferiți experți ruși. Aceștia din urmă și-au manifestat îngrijorarea cu privire la faptul că Tancul T-90M Proryv va ajunge în SUA, în poligonul de la Aberdeen, unde va fi dezasamblat și studiat minuțios de experții americani.

Potrivit sursei citate, în Federația Rusă există nemulțumirea că militarii ruși nu au distrus tehnica în momentul retragerii și nu s-a încercat nici măcar aruncarea unor grenade în trapa tancului. „Echipajul tancului care a abandonat intactă tehnica e aproape numit trădător de țară în Federația Rusă”, precizează publicația ucraineană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău