Sydney, unul dintre cele mai poluate orașe din lume din cauza incendiilor de vegetație

  • 22 Noiembrie 2019 10:43
Sydney, unul dintre cele mai poluate orașe din lume din cauza incendiilor de vegetație

Orașul australian Sydney a fost inclus pe lista celor mai poluate zece orașe din lume din cauza fumului degajat de incendiile puternice de vegetație care afectează statul New South Wales, informează Reuters, preluat de Mediafax.ro

Astfel, potrivit clasamentului Air Visual, Sydney se află zilele acestea pe locul 8 în lume în privința poluării aerului, înaintea unor orașe cunoscute pentru nivelul ridicat de poluare, precum Jakarta sau Shenzhen.

Din cauza incendiilor de vegetație care afectează New South Wales, în multe dintre regiunile acestui stat vizibilitatea este sub 100 de metri. Potrivit autorităților locale, 73 de persoane s-au prezentat la spital acuzând probleme respiratorii în ultimele două săptămâni, un număr dublu de cazuri față de perioadele obișnuite.

Autoritățile din statele australiene Queensland și New South Wales au decretat stare de urgență, întrucât zona de est a țării este amenințată de izbucnirea unor noi incendii „catastrofale” de vegetație.

Incendiile din mai multe state din Australia au pus în pericol viața a mii de oameni, cel puțin patru persoane au decedat, aproximativ un milion de hectare de terenuri agricole și pădure au ars, iar peste 400 de locuințe au fost distruse.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău