Sydney restricționează spectacolul de artificii de Revelion în vederea limitării răspândirii COVID-19

  • 09 Noiembrie 2020 12:53
Sydney restricționează spectacolul de artificii de Revelion în vederea limitării răspândirii COVID-19

Spectacolul pirotehnic de Revelion din portul din Sydney se va desfășura și anul acesta, însă durata acestuia va fi scurtată la doar câteva minute, iar accesul în zonă va fi permis doar persoanelor care au rezervare la restaurantele, cafenelele și hotelurile din zonă, pentru limitarea răspândirii COVID-19, informează luni Reuters, citat de Agerpres.

Locurile din port cu cea mai bună vizibilitate, râvnite în mod obișnuit de mii de petrecăreți dornici să urmărească spectacolul tradițional de artificii de 12 minute, vor fi rezervate doar pentru lucrătorii din domeniul sanitar care au tratat pacienți COVID-19 și pompierilor.

Deși Australia a înregistrat în ultimele săptămâni un total al cazurilor zilnice de COVID-19 format dintr-o singură cifră, premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a declarat că numărul celor prezenți la eveniment va fi limitat. "Evenimentele de sărbătorire a Revelionului vor fi un simbol al speranței și optimismului cu privire la anul viitor", a declarat Berejiklian reporterilor din Sydney.

"Însă, cu excepția cazului în care aveți o rezervare într-un restaurant sau cafenea, vă rog să nu vă așteptați să mergeți", a adăugat ea. Persoanele care nu au rezervare nu vor putea avea acces, a precizat Berejiklian.

Australia a înregistrat în total puțin peste 27.600 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 907 de decese, cu mult sub cifrele din alte țări dezvoltate.

Statul Victoria - epicentrul focarului de COVID-19 din Australia - a anunțat că de zece zile nu a mai fost detectat niciun caz de infectare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău