Sydney relaxează noi restricții luni, în contextul în care rata de vaccinare se apropie de 90%

  • 07 Noiembrie 2021 10:38
Sydney relaxează noi restricții luni, în contextul în care rata de vaccinare se apropie de 90%

Sydney, cel mai mare oraș din Australia, va relaxa noi restricții antiepidemice începând de luni, la o lună după ce a ieșit dintr-un lockdown ce a durat aproape 100 de zile, în contextul în care rata de vaccinare a rezidenților săi care au primit ambele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19 se apropie de 90%, au anunțat oficialii locali, citați de Reuters.

Deși se aplică doar persoanelor vaccinate cu schemă completă împotriva coronavirusului, noile relaxări din statul New South Wales, în care se află orașul Sydney, anulează limitările privind numărul invitaților acceptați într-o locuință și numărul persoanelor care au dreptul de a se reuni în aer liber, printre alte măsuri, notează Agerpres.

"Scoatem națiunea din pandemie", a declarat prim-ministrul statului New South Wales, Dominic Perrottet, care i-a îndemnat pe rezidenți să facă "un ultim efort" pentru ca acest stat australian să atingă, sau chiar să depășească, o rată de vaccinare de 95%.

Câteva sute de persoane au organizat un protest față de vaccinare, duminică, în orașul Sydney, însă astfel de proteste sunt neînsemnate în Australia, unde sondajele arată că persoanele care se opun vaccinării anti-COVID-19 reprezintă un procent alcătuit dintr-o singură cifră.

Statul Victoria, situat în sud-estul țării, a înregistrat majoritatea cazurilor de COVID-19 din cele 1.417 infectări noi raportate în ultimele 24 ore, iar autoritățile de sănătate publică au anunțat totodată și 10 decese asociate COVID-19 la nivel național.

Niciun caz nou nu a fost raportat în Northern Teritory, unde un lockdown local a fost extins până la miezul nopții de luni spre marți pentru a ține sub control câteva focare epidemiologice de mică amploare.

Australia a depășit pragul de 80% de populație vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus în cursul zilei de sâmbătă.

Australia a relaxat restricțiile de la granițele sale internaționale luni, pentru prima dată de la declanșarea pandemiei, însă aceste măsuri se aplică doar pentru persoanele vaccinate care vin din țări cu rate mari de vaccinare.

Cu toate acestea, turismul intern este în continuare afectat, în condițiile în care cele mai multe state și teritorii australiene și-au păstrat granițele închise. Statul Western Australia se va redeschide atunci când va ajunge la o rată de vaccinare de 90% cu schemă completă, a anunțat premierul său.

În pofida focarelor de infectare cu varianta Delta, care au determinat lockdown-uri de mai multe luni în cele mai mari două orașe din țară, Sydney și Melbourne, bilanțul infectărilor și al deceselor din Australia este mult mai mic în comparație cu cele din majoritatea țărilor dezvoltate: puțin peste 180.000 de cazuri și 1.597 de decese asociate COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău