Belarus | Svetlana Tihanovskaia a declarat că și-ar dori să organizeze alegeri în Belarus în termen de 45 de zile

  • 19 Ianuarie 2021 12:07
Belarus | Svetlana Tihanovskaia a declarat că și-ar dori să organizeze alegeri în Belarus în termen de 45 de zile

Liderul opoziției belaruse, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că și-ar dori să organizeze alegeri în Belarus în termen de 45 de zile și a propus OSCE să își asume inițierea unui dialog cuprinzător pentru soluționarea crizei din republică - potrivit unui comunicat remis de serviciul de presă al opozantei.

Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil în Lituania, a subliniat că OSCE poate crea o platformă de contact și poate începe acest lucru cu organizarea unei mese rotunde, la care să participe UE și reprezentanți ai autorităților și ai opoziției din Belarus.

"OSCE/ODIHR este o organizație centrală care poate ajuta la organizarea de noi alegeri libere în conformitate cu standardele internaționale și sub supraveghere internațională. Considerăm că putem organiza alegeri în 45 de zile și avem nevoie de ajutor în acest sens" - a precizat Svetlana Tihanovskaia. Într-o declarație anterioare, Tihanovskaia a făcut apel la comunitatea internațională să contribuie la organizarea unei întoarceri în siguranță acasă pentru ea și pentru alți lideri ai forțelor democratice. "Împreună cu comunitatea internațională, aș dori să găsesc modalități de a mă întoarce în siguranță în Belarus. Întrucât împotriva mea au fost deschise două dosare penale și sunt pe lista persoanelor urmărite. Ar trebui să existe garanții speciale pentru întoarcerea mea acasă" - a remarcat opozanta.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău