Sute de ucraineni închiși timp de o lună în subsolul unei școli. „Au ținut evidența zilelor pe un perete și au notat numele celor uciși”

  • 14 Aprilie 2022 12:43
Sute de ucraineni închiși timp de o lună în subsolul unei școli. „Au ținut evidența zilelor pe un perete și au notat numele celor uciși”

Ministerul Apărării din Ucraina a transmis joi, 14 aprilie, că aproximativ 300 de persoane au fost ținute ostatice timp de patru săptămâni în subsolul unei școli din satul Iahidne, lângă Cernihiv, nordul Ucrainei, scrie ziare.com.

18 dintre ele au murit în captivitate, precizează sursa citată

Ministerul ucrainean al Apărării a informat printr-o postare pe Twitter că trupele ruse au luat ostatici ucraineni din Iahidne, un sat la 140 de kilometri nord de Cernihiv, și că 18 persoane ar fi murit în timpul ocupației ruse.

Ministerul a inclus în Tweet o imagine a unui perete, despre care susține că a fost folosită de ostatici pentru a ține evidența zilelor în care au fost sechestrați și pentru a nota numele celor care se presupune că au murit.

Săptămâna trecută, corespondentul BBC Yogita Limaye a vizitat satul Iahidne, unde sătenii au vorbit despre suferința lor.

La acea vreme, sătenii estimau că aproximativ 130 de oameni fuseseră înghesuiți într-o încăpere de aproximativ 65 de metri pătrați.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău