Sute de tineri din R.Moldova au participat la taberele de vară ARC 2019 organizate de autoritățile de la București

  • 31 Iulie 2019 16:53
Sute de tineri din R.Moldova au participat la taberele de vară ARC 2019 organizate de autoritățile de la București Ziar Targu Neamt

Circa 500 de tineri din Republica Moldova au participat, până la 1 august, la taberele de vară ARC 2019, potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Chișinău. Tinerii s-au odihnit și au participat la activități în localitățile Oglinzi, județul Neamț, Sulina, județul Tulcea, Căprioara, județul Hunedoara și Săcelu, județul Gorj.

În cadrul ediției din 2019, pentru românii din Republica Moldova au fost alocate 1173 de locuri, reprezentând și de această dată o contribuție importantă a României la pregătirea și educarea tinerei generații.

Taberele de vară ARC sunt organizate anual de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului din România.

Acțiunile desfășurate în cadrul acestui program se axează pe activități educative, culturale și sportive, cuprinzând prelegeri având ca tematică istoria și civilizația românească, cursuri de limba română, concursuri de cultură generală și proiecții de filme.

Programul, ajuns la cea de-a 11 ediție, se adresează etnicilor români din afara granițelor, respectiv elevi, tineri, studenți din țările aflate în vecinătatea României și Balcani: Serbia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova (inclusiv regiunea Transnistreană), Albania, Macedonia de Nord, Croația, precum și românilor din diaspora de mobilitate din țări ca Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia, Canada, SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău