Sute de școli închise la Sydney din cauza riscului pronunțat de incendii

  • 12 Noiembrie 2019 11:00
Sute de școli închise la Sydney din cauza riscului pronunțat de incendii

Peste 600 de școli și licee au fost închise marți la Sydney și în regiunile învecinate din statul estic australian New South Wales (NSW) în așteptarea unei situații "catastrofale", din cauza riscului de recrudescență a incendiilor de vegetație care a determinat autoritățile să declare stare de urgență, informează DPA, preluat de Agerpres.

Autoritățile acestui stat, care se confruntă de săptămâna trecută cu mai multe zeci de incendii devastatoare, se pregătesc pentru o agravare a situației marți, în condițiile în care vremea rămâne caldă și uscată, cu temperaturi de peste 30 de grade și vânturi puternice, de până la 80 de kilometri pe oră.

Un risc de "incendiu catastrofal" a fost declarat pentru prima dată în New South Wales, inclusiv în zona metropolitană Sydney, incluzând toată periferia orașului, precum și unele suburbii.

Departamentul pentru educație a precizat că peste 600 unități de învățâmânt, de la școli primare la licee, sunt închise în NSW, cel mai populat stat din Australia.

O parte din regiunea care ar putea fi afectată de incendii include parcuri naționale, amenințând fauna sălbatică locală. Potrivit organizației Koala Conservation Australia, incendiile din săptămânile trecute au ucis deja 350 de koala și au distrus câteva habitate importante ale acestora, în special din nord-estul statului.

Premierul din New South Wales, Gladys Berejiklian, i-a îndemnat marți dimineața pe rezidenți să urmărească avertismentele autorităților și să-și asigure siguranța.

Marți dimineață, 50 de incendii erau încă active pe teritoriul NSW, dintre care jumate nu fuseseră încă plasate sub control.

Între timp, fumul din nordul statului a ajuns la Sydney, acoperind marți dimineață cerul orașului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău