Sute de produse chinezești care aveau numele unor firme consacrate au fost confiscate în Portul Constanța. Erau importate de firme din România, Republica Moldova și Ucraina

  • 13 Ianuarie 2023 14:29
Sute de produse chinezești care aveau numele unor firme consacrate au fost confiscate în Portul Constanța. Erau importate de firme din România, Republica Moldova și Ucraina

Jucării și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte chinezești susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproape 4 milioane de lei, importate de firme din România, Republica Moldova și Ucraina, au fost depistate în patru containere sosite în Portul Constanța, a informat vineri Garda de Coastă, transmite Agerpres.ro.

Produsele importate din China erau inscripționate cu numele unor firme consacrate.

„În data de 12.01.2023, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui număr de patru containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinatari societăți comerciale din România, Republica Moldova și Ucraina. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 5.400 de căciuli, 2.600 de perechi de ciorapi, 6.240 de jucării și 1.200 perechi de încălțăminte toate inscripționate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Conform sursei citate, bunurile, cu o valoare de aproximativ 3.900.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău