Sute de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în cadrul maratoanelor de imunizare desfășurate în raioanele Briceni, Căușeni și Comrat

  • 25 Iulie 2021 11:27
Sute de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în cadrul maratoanelor de imunizare desfășurate în raioanele Briceni, Căușeni și Comrat Foto: MSMPS

Sute de persoane s-au vaccinat în cadrul maratoanelor de imunizare desfășurate sâmbătă, 24 iulie, în raioanele Briceni, Căușeni și Comrat.

În orașul Căușeni, la Centrul pentru Tineret și Sport, unde au fost amenajate patru puncte de vaccinare, au fost vaccinați 460 de oameni. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Sănătate Căușeni, cu suportul Spitalului Raional „Ana și Alexandru” și Asociația Rezidenților și Studenților din cadrul USMF, informează Ministerul Sănătății.

La Centrul de Sănătate Publică din Comrat, unde au fost amenajate șapte puncte de vaccinare, 400 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19. Iar în raionul Briceni, în localitățile Lipcani, Criva, Șirăuți, Drepcăuți, Pererita, Hlina, Slobozia-Șirăuți, au fost organizate echipe mobile care au informat și au vaccinat peste 550 de oameni.

„Mulțumim Centrelor de Sănătate Publică, administrațiilor publice locale, medicilor de familie, medicilor voluntari, studenților USMF pentru sprijinul și eforturile depuse pentru vaccinarea și informarea cetățenilor. Datorită vouă, oamenii devin mai protejați în fața infecției și astfel vom opri pandemia. În condițiile în care varianta Delta, una foarte contagioasă și periculoasă, a fost confirmată în țara noastră, intensificarea procesului de vaccinare e o acțiune mai mult decât importantă pentru a preveni o creștere activă a numărului de cazuri.

De asemenea, menționez că pe lângă evenimentele organizate la Briceni, Căușeni și Comrat, procesul de vaccinare a fost intensificat în toate regiunile țării, ceea ce a permis imunizarea unui număr de aproape 11.000 de persoane într-o singură zi.

Vaccinați-vă pentru siguranța voastră și a celor dragi. Astăzi, e singura soluție. Țin să precizez că, în următoarea perioadă, asemenea evenimente se vor desfășura în toate raioanele din țară”, a subliniat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău