Sute de persoane protestează la Moscova, nemulțumite de modul de desfășurare a alegerilor parlamentare

  • 25 Septembrie 2021 17:33
Sute de persoane protestează la Moscova, nemulțumite de modul de desfășurare a alegerilor parlamentare Foto: TASS

Sute de persoane, nemulțumite de alegerile parlamentare de săptămâna trecută, au luat parte la un protest în centrul Moscovei, sâmbătă, afișând pancarte cu mesaje precum "Refaceți alegerile!".

Protestul a fost organizat de mai mulți politicieni, majoritatea comuniștti, care susțin că au ratat victoria din cauza unui sistem de vot online și cer să se renunțe la acesta. "Am venit astăzi aici pentru a-mi exprima opinia că am fost înșelați din nou", a declarat o protestatară.

Poliția rusă a arestat activiști ai opoziției vineri și a avertizat că vor dispersa orice eventuală demonstrație ilegală, de la finalul acestei săptămâni. Cu toate acestea, nu au fost făcute arestări la protestul de sâmbătă.

Potrivit agenției de presă Interfax, care citează poliția din Moscova, la protest au luat parte aproximativ 400 de persoane, inclusiv jurnaliști. Un martor al Reuters a estimat la aproximativ 1.500 numărul protestatarilor.

Conform rezultatelor finale ale alegerilor, făcute publice vineri, Partidul Rusia Unită, care îl susține pe președintele Vladimir Putin, a obținut 324 de locuri din totalul de 450 din Duma de Stat. Kremlinul a insistat pentru votul electronic, care a fost folosit la alegerile de săptămâna trecută la Moscova și în alte regiuni, urmând ca acesta să fie extins la nivel național, la alegerile viitoare. Alegerile s-au desfășurat conform legii, a declarat președintele Vladimir Putin, sâmbătă, la o întâlnire cu lideri ai partidelor din Dumă, potrivit agenției de presă RIA.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău