Sute de opere de artă sunt mutate din Palatul Buckingham pentru o modernizare majoră

  • 06 Octombrie 2018 08:20
Sute de opere de artă sunt mutate din Palatul Buckingham pentru o modernizare majoră

Sute de opere de artă, ceasuri, candelabre și obiecte de mobilier sunt mutate din Palatul Buckingham, ca parte a unei majore modernizări, au anunțat vineri reprezentanții regali, scrie AFP.

Mai mult de 200 de camere din șase etaje ale aripii de est vor fi golite în următoarele șase luni pentru a pregăti înlocuirea instalației electrice învechite și a conductelor. 

Printre obiectele care vor fi mutate sunt 200 de tablouri, 40 de candelabre, 100 de oglinzi, 30 de ceasuri, 200 de cărți, 40 de tapiserii istorice și 560 de obiecte de mobilier (paturi, birouri li scaune). 

Acestea fac parte dintr-un proiect pe 10 ani, în valoare de 369 de milioane de lire sterline (481 de milioane de dolari), de a reabilita reședința londoneză a reginei Elisabeta a II-a, despre care oficialii se tem că riscă "un incendiu catastrofal". 

Unele dintre cele mai urgente lucrări au fost deja rezolvate, în special schimbarea a 3.000 de metri de cabluri din cauciuc indian, care s-au crăpat, lăsând firele electrice la vedere. 

Restul renovărilor vor fi făcute în fiecare aripă a Palatului, în timp ce Camerele de Stat vor fi refăcute așa încât să poată rămâne deschise pentru banchete oficiale și tururi ghidate pentru public. 

Apartamentele private ale reginei din aripa de nord vor fi ultimele renovate, în anul 2025, când suverana în vârstă de 92 de ani va trebui să se mute în altă parte a clădirii. 

"Regina este extrem de pragmatică, vrea să rămână în Palat. Ea a spus, anunțați-mă când ați vrea să mă mut", a declarat reporterilor un oficial al Palatului Buckingham. 

Soțul ei, prințul Philip, care s-a implicat în renovarea Castelului Windsor după un incendiu major din 1992, monitorizează cu atenție proiectul, a spus oficialul, citat de News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău