Sute de morți după ce o rachetă a lovit un spital din Gaza. Hamas acuză Israelul de atac, israelienii dau vina pe Jihadul Islamic

  • 18 Octombrie 2023 08:23
Sute de morți după ce o rachetă a lovit un spital din Gaza. Hamas acuză Israelul de atac, israelienii dau vina pe Jihadul Islamic

Aviația israeliană a bombardat marți seara un spital din Gaza, bombardament soldat cu „sute de morți”, conform surselor palestiniene citate de CNN și BBC. În schimb, armata israeliană a precizat că atacul a fost provocat de o rachetă trasă de Jihadul Islamic. În același timp, armata israeliană (IDF) a anunțat eliminarea unui nou lider important al Hamas, Ayman Nofal, șef al informațiilor militare Hamas din Gaza. SUA au plasat aproximativ 2000 de militari „în stare de pregătire sporită” în regiune. Președintele american Joe Biden urmează să plece marți seara de la Washington cu destinația Tel Aviv, unde e așteptat miercuri pentru întâlniri cu premierul israelian Netanyahu și alți oficiali israelieni, scrie digi24.ro.

Președintele Joe Biden a declarat marți, într-un comunicat oficial, că este "revoltat și profund întristat de explozia" dintr-un spital din orașul Gaza și de "pierderile teribile care au rezultat din aceasta".

Președintele american Joe Biden intenționează să-i pună prim-ministrului Benjamin Netanyahu câteva „întrebări dure, ca prieten al Israelului” cu privire la strategia Ierusalimului în războiul din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, reporterilor de la bordul Air Force One cu președintele în drum spre Tel. Aviv. Biden va ateriza pe aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv, la ora 10 dimineața, pentru întâlniri cu oficialii israelieni.

Comunitatea internațională a condamnat atacul de marți asupra unui spital creștin din Gaza în care și-au pierdut viața sute de oameni, atac despre care forțele armate israeliene afirmă că este rezultatul unui tir de rachetă eronat al organizației Jihadul Islamic, dar care este atribuit Israelului de către mișcarea palestiniană Hamas, transmit agențiile de presă. 

Iordania anulează summitul cu Biden / Abbas a anulat și el întâlnirea cu președintele american

Ministrul iordanian de externe a declarat că „nu are rost să vorbim despre nimic altceva decât despre oprirea războiului”.

Liderii Iordaniei și Egiptului au condamnat amândoi Israelul pentru explozia de la spitalul al Ahli din Gaza.

Israelul a afirmat că grupul militant Jihadul Islamic Palestinian este responsabil pentru explozie.

Casa Albă nu a comentat încă anularea summitului.

Și președintele palestinian, Mahmoud Abbas, și-a anulat întâlnirea planificată pentru mâine cu Joe Biden, potrivit unor înalți oficiali palestinieni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău