Sute de mii de britanici participă la o campanie ce vizează plantarea masivă de copaci

  • 24 Noiembrie 2019 16:30
Sute de mii de britanici participă la o campanie ce vizează plantarea masivă de copaci

Sute de mii de britanici s-au înscris pe internet pentru a participa la o campanie ce vizează plantarea masivă de copaci în vederea limitării efectelor negative provocate de modificările climatice, au anunțat duminică reprezentanții asociației ecologiste Woodland Trust, citați de Press Association, preluat de Agerpres.

Asociația britanică a lansat campania "Big Climate Fightback" în luna septembrie, după eșecurile repetate suferite de Guvernul Marii Britanii în tentativele sale de a-și atinge obiectivele stabilite prin programe de reîmpădurire.

După lansare, sute de mii de britanici s-au înscris în această campanie, angajându-se să planteze copaci în ziua de 30 noiembrie sau în jurul acestei date calendaristice, au precizat reprezentanții asociației.

Sute de grupuri comunitare, companii și școli și-au înscris în agendele lor de lucru astfel de evenimente, iar numeroși cetățeni privați au promis că vor planta copaci în curțile și grădinile lor. De asemenea, Woodland Trust va organiza plantări de copaci în întreaga țară.

În total, aproape 1 milion de arbori vor fi plantați în cadrul campaniei.

Campania are obiectivul de a stimula ratele scăzute de reîmpădurire, în contextul în care în Anglia doar 1.420 de hectare au fost reîmpădurite în ultimul an, o suprafață mult mai mică decât obiectivul anunțat - 5.000 de hectare pe an - de Guvernul britanic.

Comitetul pentru modificări climatice, un organism cu rol consultativ și asociat Guvernului de la Londra, a avertizat în legătură cu necesitatea unor creșteri substanțiale ale ratelor de reîmpădurire dacă Marea Britanie dorește să își respecte angajamentele luate în privința contribuției sale la limitarea modificărilor climatice până în 2050.

Principalul eveniment ce va fi organizat de Woodland Trust în cadrul acestei inițiative va avea loc în Mead, o localitate din comitatul Derbyshire aleasă pentru a găzdui Pădurea Tinerilor (Young People's Forest). În acea zonă vor fi plantați 15.000 de copaci pe 30 noiembrie, iar la eveniment vor participa peste 1.000 de persoane. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău