Sute de membri Hezbollah au fost răniți în Liban, după ce au explodat pagerele pe care le foloseau pentru a comunica

  • 17 Septembrie 17:24
Sute de membri Hezbollah au fost răniți în Liban, după ce au explodat pagerele pe care le foloseau pentru a comunica

Sute de membri ai grupării teroriste libaneze Hezbollah au fost grav răniți marți în sudul Libanului și în suburbiile sudice ale Beirutului, când pagerele pe care le folosesc pentru a comunica au explodat, au declarat surse de securitate pentru agenția Reuters.

Potrivit unor surse, pagerele au fost apelate înainte de explozie pentru o perioadă de câteva secunde, pentru a crește șansele ca cel care a primit apelul să răspundă și să fie rănit cât mai puternic, scrie G4media

Un jurnalist Reuters a văzut ambulanțe circulând prin suburbiile din sudul capitalei Beirut, pe fondul panicii generalizate. Rezidenții au declarat că explozii au avut loc chiar și la 30 de minute după exploziile inițiale.

Ministerul Sănătății din Liban afirmă că misterioasele explozii au rănit sute de persoane, potrivit agenției AFP.

Un jurnalist Reuters a văzut 10 membri Hezbollah sângerând din cauza rănilor în suburbia sudică a Beirutului cunoscută sub numele de Dahiyeh.

O sursă de securitate Al-Jazeera, citată de Jerusalem Post, a confirmat că dispozitivele de comunicații ale agenților Hezbollah au explodat în mai multe zone din Liban, nu numai în Beirut, ci și în Beqaa și în sudul Libanului.

O altă sursă de securitate libaneză a afirmat că Israelul a pătruns în sistemul de comunicații radio al Hezbollah și a provocat exploziile.

Potrivit Al-Hadath, IDF (armata israeliană) a detonat de la distanță dispozitivele de comunicare folosind tehnologii avansate. Cu toate acestea, Israelul nu și-a asumat responsabilitatea pentru explozii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,72 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău