Sute de insurgenți și civili trebuie să părăsească trei sectoare de la periferia de sud a Damascului

  • 03 Mai 2018 14:12
Sute de insurgenți și civili trebuie să părăsească trei sectoare de la periferia de sud a Damascului

Sute de insurgenți și civili trebuie să părăsească astăzi, 3 mai, trei sectoare de la periferia de sud a Damascului, au anunțat mass-media siriene de stat, regimul lui Bashar al-Assad consolidându-și pozițiile în capitală și împrejurimi, informează Agerpres.

Anunțul intervine în condițiile în care regimul își continuă ofensiva militară la periferia sudică a Damascului împotriva ultimei redute a grupării Stat Islamic (SI), retrasă în tabăra de refugiați palestinieni de la Yarmuk și în cartiere vecine.

Acest acord de evacuare, anunțat duminică, este ultimul dintr-o serie de inițiative similare impuse de regim insurgenților de lângă Damasc. În ultimele săptămâni, regimul sirian și-a întețit evacuările, după ce a anunțat la mijlocul lui aprilie recucerirea totală a teritoriilor rebelilor din Ghouta de Est, ultimul bastion insurgent la est de Damasc.

Declanșat în 2011 în urma reprimării manifestațiilor pașnice de către regimul lui Al-Assad, conflictul din Siria s-a soldat până acum cu 350.000 de morți și milioane de refugiați. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău