Sute de filipinezi, rămași blocați pe acoperișuri în urma inundațiilor severe înregistrate în Manila

  • 12 Noiembrie 2020 11:31
Sute de filipinezi, rămași blocați pe acoperișuri în urma inundațiilor severe înregistrate în Manila

Sute de filipinezi au fost nevoiți să își petreacă noaptea pe acoperișurile caselor, în urma inundațiilor provocate de taifunul Vamco, au declarat joi oficiali locali, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Vamco a lovit porțiunea estică a insulei principale, Luzon, miercuri seara, lăsând în urma sa cel puțin un mort și trei dispăruți, a declarat Biroul Apărării Civile.

Echipele de salvare sunt copleșite de apelurile primite din Marikina, o suburbie a metropolei Manila, a afirmat primarul din Marikina, Marcelino Teodoro.

 


Foto: (c) ROLEX DELA PENA/EPA


"Aproximativ jumătate din casele din Marikina sunt în prezent fie în totalitate sub apă, fie parțial sub apă din cauza inundațiilor", a adăugat el, precizând că din cauza curentului prea puternic nu pot fi folosite dispozitive plutitoare sau bărci manuale.

"Problema noastră este cu adevărat copleșitoare", a subliniat primarul. "Nu mai putem gestiona eforturile de salvare. Avem nevoie de ajutor", a mărturisit acesta.

Teodoro a comparat potopul cu dezastrul adus de furtuna tropicală Ketsana, care a abătut într-o singură zi asupra capitalei, în septembrie 2009, cantitatea de precipitații înregistrată de obicei într-o lună, ucigând peste 740 de persoane.

 


Foto: (c) ROLEX DELA PENA/EPA


Vamco a slăbit în intensitate în timp ce a traversat insula Luzon, cea mai populată din Filipine, a declarat biroul meteorologic.

Taifunul, numit local Ulysses, era însoțit de vânturi puternice, de 130 km/oră și de rafale de până la 215 km/oră pe măsură ce se deplasa vest-nord-vest cu 30 km/oră.

Vamco a provocat inundații și alunecări de teren în provinciile estice afectate.

 

Foto: (c) ROLEX DELA PENA/EPA

Un bărbat de 68 de ani a fost descoperit mort pe acoperișul casei sale din orașul Daet, în provincia Camarines Norte, iar trei persoane au fost date dispărute în localitatea vecină, Vinzons, a declarat Biroul Apărării Civile.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău