Sute de cetățeni turci s-au alăturat jihadiștilor SI

  • 15 Ianuarie 2015 17:35
Sute de cetățeni turci s-au alăturat jihadiștilor SI

Sute de cetățeni turci s-au alăturat jihadiștilor Statului Islamic (SI) în Siria și există riscul de atentate în Turcia în cazul revenirii lor în țară, a declarat ministrul turc de externe, Mevlüt Cavusoglu,

''Estimăm că există între 500 și 700 de turci care au intrat în rândurile SI. Principala preocupare în legătură cu combatanții străini este următoarea: Ce se va întâmpla când se vor întoarce acasă?'', a declarat Cavusoglu, citat joi de presa turcă, în cursul unei deplasări în Ciprul de Nord.

Ministrul turc a indicat că țara sa a interzis intrarea pe teritoriul său a circa 7.250 de persoane suspectate că vor să ajungă în Siria și că 1.160 de persoane pregătite pentru jihad au fost expulzate.

Guvernul turc, islamo-conservator, este deseori acuzat de aliații săi occidentali că nu cooperează suficient în lupta angajată pentru desființarea filierelor jihadiste care trec pe teritoriul său.

Șeful diplomației turce a afirmat din nou că țara sa a adoptat ''măsuri drastice'' pentru a controla cei 900 de km de frontieră cu Siria. El a subliniat că luările sale de poziție ferme împotriva SI, ''o organizație teroristă nemiloasă care n-are nimic de-a face cu islamul'', au făcut din Turcia una din țintele sale privilegiate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău