Sute de cadavre ale unor oameni care ar fi fost uciși de COVID-19 găsite de poliție pe străzi, în două orașe boliviene

  • 23 Iulie 2020 17:47
Sute de cadavre ale unor oameni care ar fi fost uciși de COVID-19 găsite de poliție pe străzi, în două orașe boliviene

Colonelul Ivan Rojas, șeful structurii de combatere a crimei organizate, a declarat că aceste cadavre au fost recuperate de pe străzi, din vehicule și locuințe în capitala La Paz și în cel mai mare oraș din Bolivia, Santa Cruz, potrivit The Guardian, preluat de Digi24.ro

Institutul de Medicină Legală a precizat că, la nivel național, de la 1 aprilie și până duminica trecută, angajații săi au recuperat 3.016 cadavre aparținând unor persoane care ar fi murit de Covid-19.

Andres Flores, directorul institutului, a declarat că departamentul Santa Cruz a avut cel mai mare număr de decese din cauza virusului. Marți, oficialii au declarat că Bolivia a înregistrat 60.991 de cazuri de coronavirus și 2.218 decese.

Săptămâna aceasta, un comitet științific sugera guvernului bolivian amânarea alegerile prezidențiale programate pentru data de 6 septembrie, din cauza pandemiei. Bolivia încearcă să rezolve criza politică care a izbucnit în noiembrie anul trecut, când protestele l-au determinat pe președintele Evo Morales, acuzat de fraudă electorală, să demisioneze după aproape 14 ani.

Sursa:Digi24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Thu
21
Fri
21
Sat
21
Sun
19
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău