FOTO | Miting de protest și contraprotest în fața Parlamentului și Președinției

  • 01 Februarie 12:59
FOTO | Miting de protest și contraprotest în fața Parlamentului și Președinției

Susținători ai partidului „Renaștereˮ, dar și ai altor formațiuni politice au venit la protestul anti-guvernamental organizat în fața Parlamentului. Protestatarii au scandat: „Jos Dictaturaˮ, „Vrem anticipateˮ, „Stop PASˮ, transmite IPN. În același timp, un contraprotest a avut loc în fața Președinției.

Membrul partidului „Renaștereˮ, Vasile Bolea, a menționat că oamenii care s-au adunat la miting au venit să protesteze împotriva pensiilor și salariilor mici, lipsei locurilor de muncă. Deputatul a spus că actuala guvernare nu se preocupă deloc de stabilizarea prețurilor și tarifelor, în Moldova sunt cele mai mare tarife din Europa, în special tariful la gaz. Vasile Bolea a adăugat că această guvernare nu face multe lucruri, începând de la justiție, până la economie.

Un alt membru al partidului „Renaștereˮ, Alexandr Suhodolski, a spus că actuala guvernare este preocupată exclusiv de viața și confortul propriu, în loc să aibă grijă de nevoile cetățenilor. Acesta a chemat clasa politică „sănătoasăˮ să își unească forțele pentru a înlătura actuala puterea politică. „Astăzi începe o nouă sesiune a Parlamentului și eu vreau să îndemn toți locuitorii țării noastre să facă tot posibilul, în limitele legii, pentru ca sesiunea parlamentară dată să fie ultima pentru acest Parlament, a declarat Alexandr Suhodolski.

„Noi astăzi am luat decizia să ne alăturăm acestui protest ca să spunem încă o dată guvernanțelor și personal Maiei Sandu că trebuie să plece pentru că nu au livrat niciun rezultat cetățeniilor noștri, ba mai mult, țara noastră se distruge în fiecare ziˮ, a spus Marina Tauber, deputată.

Deputatul Vadim Fotescu a spus că la protest s-au adunat toți cei cărora puterea încearcă cu toate mijloacele legale și ilegale să le închidă gura, adăugând că toate legile promovate de partidul PAS nu au nicio tangență cu probleme reale ale cetățenilor. Vadim Fotescu a spus că cetățenii devin constant martorii cum se închid ilegal partide politice, posturi de televiziune, cum sunt urmăriți politicienii din opoziție, candidații la alegerile locale. „Ei consideră că doar ei pot decide ce noi trebuie să ascultăm și ce fel de părere trebuie să aibă poporul. Toate narațiunile sunt îndreptate exclusiv la un lucru – pierdere de suveranitate, pierdere de neutralitate a țării noastre mici, dar frumoase, a spus deputatul.

Înainte de protest, partidul „Renaștereˮ a anunțat despre presiunile din partea autorităților asupra organizatorilor întrunirii. Potrivit formațiunii, forțele de securitate au reținut și au confiscat mașinile și alte echipamente ale participanților la protest. A fost reținut transportul în Strășeni și Șoldănești.

PAS nu a comentat până în acest moment acțiunea de protest.

În același timp, lângă sediul Președinției a avut loc un contraprotest îndeptat împotriva susținătorilor Partidului „Renaștere”. Participanții la contraprotest i-au acuzat pe simpatizanții Partidului „Renaștere” că au venit la manifestația din fața Parlamentului, fiind plătiți și că ar face jocul Rusiei, transmite Newsmaker.md. Ei au scandat ”Hoții – la pușcărie!”.

FOTO | Miting de protest și contraprotest în fața Parlamentului și Președinției

 

FOTO | Miting de protest și contraprotest în fața Parlamentului și Președinției

FOTO | Miting de protest și contraprotest în fața Parlamentului și Președinției

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău