Surse FSB au ajutat Kievul să-i anihileze pe mercenarii lui Kadârov, trimiși să-l asasineze pe Zelenski (Danilov)

  • 01 Martie 2022 19:50
Surse FSB au ajutat Kievul să-i anihileze pe mercenarii lui Kadârov, trimiși să-l asasineze pe Zelenski (Danilov)

Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, a declarat că reprezentanți ai FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) au oferit informații despre cecenii trimiși în Ucraina, ceea ce a ajutat la eliminarea grupului, au relatat marți mai multe media ucrainene.

"Avem informații detaliate despre operațiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea președintelui nostru", a afirmat Danilov, într-o intervenție la postul de televiziune Ukraina-24, scrie Agerpres.

"Pot să vă spun că am primit informații despre cecenii trimiși în Ucraina de la reprezentanți ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l elimina pe președintele nostru a fost distrus", a declarat responsabilul ucrainean.

După intrarea în Ucraina, unitatea cecenă s-a împărțit în două grupuri, a indicat el. "Noi i-am urmărit. Un grup a fost distrus la Hostomel (regiunea Kiev), iar al doilea grup se află sub observația soldaților noștri", a spus secretarul SNBO, citat de Interfax-Ukraina, Unian și DC.ua.

Liderul cecen Ramzan Kadârov a confirmat sâmbătă participarea unor combatanți ceceni alături de trupele ruse angajate în ofensiva împotriva Ucrainei

La 25 februarie, în a doua zi a invaziei Rusiei în Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Moscova l-a desemnat drept "inamicul nr.1", iar pe familia sa ca obiectivul numărul 2. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:5,14 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău