Surse din cadrul Băncii Naționale a Ucrainei au enunțat riscurile ce amenință economia Ucrainei, scrie Rador

  • 10 Mai 2019 13:37
Surse din cadrul Băncii Naționale a Ucrainei au enunțat riscurile ce amenință economia Ucrainei, scrie Rador

Printr-un comunicat al Biroului său de Presă, Banca Națională a Ucrainei (BNU) a enunțat riscurile care amenință economia Ucrainei. BNU susține că în Ucraina există riscuri care amenință stabilitatea macroeconomică, în ciuda îmbunătățirii indicatorilor economici cheie, în perioada 2016-2018,scrie Rador.

Printre aceste riscuri, BNU a enunțat posibilitatea de agravare a conflictului din estul țării, noi restricții comerciale din partea Rusiei, rambursarea semnificativă a datoriei externe a Ucrainei, în următorii doi ani, recesiunea economiei mondiale, măsuri protecționiste întreprinse de diverse țări, fluctuații excesive pe piața valutară.

În acest sens, Banca Națională a Ucrainei a remarcat faptul că măsurile disponibile în momentul de față sunt măsurile de protecție pe piața valutară, care sunt relevante pentru a menține stabilitatea macroeconomică și financiară a țării.

Totodată, BNU indică faptul că a planificat să continue liberalizarea treptată a pieței valutare, care a fost lansată în 2016, după stabilizarea sistemului financiar și revenirea la o creștere a economiei Ucrainei.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău