Surse CNN: Președintele Joe Biden ar urma să interzică importurile de petrol, gaze și cărbune din Rusia

  • 08 Martie 2022 15:50
Surse CNN: Președintele Joe Biden ar urma să interzică importurile de petrol, gaze și cărbune din Rusia

Surse CNN spun că este de așteptat ca președintele american Joe Biden să interzică în SUA importurile de petrol, gaze naturale și cărbune din Rusia.

CNN notează că Statele Unite - care nu sunt atât de dependente de energie din Rusia precum Europa - ar urma să facă această mutere unilateral, fără aliații săi europeni, din cauza dezacordului dintre statele europene cu privire la interzicerea importurilor de energie din Rusia, potrivit HotNews.ro.

Rusia este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de gaze și petrol.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut luni noi sancțiuni internaționale împotriva Rusiei, propunând un boicot asupra petrolului și a altor produse rusești și oprirea exporturilor spre Rusia.

Zelenski a spus că presiunea economică trebuie crescută, cerând practic un embargou comercial internațional asupra Rusiei.

Ministrul de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a reacționat cerând embargouri asupra vânzărilor de energie din Rusia: „Nu putem plăti petrolul și gazele cu sângele Ucrainei”, conform BBC.

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat, tot luni, că Europa nu poate opri pur și simplu, peste noapte, utilizarea petrolului și gazelor din Rusia. „Există dependențe diferite între țări și trebuie să avem în vedere acest lucru. Nu putem pur și simplu să închidem utilizarea petrolului și gazelor peste noapte, chiar și din Rusia”, a afirmat Johnson.

El a spus că o astfel de decizie legată de interzicerea energiei rusești ar trebui să fie una luată de comun acord, după ce fiecare țară se asigură că are proviziile necesare: „(...) să ne asigurăm că ne mișcăm cu toții în aceeași direcție”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău