Surse Associated Press: Racheta care a lovit Polonia ar fi fost lansată de forțele ucrainene împotriva unei rachete rusești

  • 16 Noiembrie 2022 08:36
Surse Associated Press: Racheta care a lovit Polonia ar fi fost lansată de forțele ucrainene împotriva unei rachete rusești

Agenția Associated Press citează trei oficiali americani care afirmă că o evaluare preliminară sugerează că racheta care a lovit Polonia ar fi fost lansată de forțele ucrainene împotriva unei rachete rusești care se apropia.

Oficialii, care nu sunt autorizați să discute public despre acest subiect, au vorbit cu AP sub rezerva anonimatului, scrie Mediafax.

Președintele Joe Biden a declarat miercuri că este "puțin probabil" ca o rachetă care a ucis două persoane în Polonia, țară membră NATO, să fi fost lansată din Rusia, dar a promis sprijin pentru ancheta privind rachetă pe care polonezii au numit-o "de fabricație rusească".

Biden a vorbit după ce a convocat miercuri dimineață, în Indonezia, o reuniune "de urgență" a liderilor G7 și NATO pentru consultări privind atacul care a ucis două persoane în partea de est a Poloniei, în apropiere de granița cu Ucraina.

"Există informații preliminare care contestă acest lucru", a declarat Biden reporterilor când a fost întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. "Este puțin probabil, luând în considerare liniile traiectoriei, că a fost trasă din Rusia, dar vom vedea".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău