Surpriza topului Lonely Planet. Orașele care trebuie vizitate în 2019

  • 23 Octombrie 2018 10:39
Surpriza topului Lonely Planet. Orașele care trebuie vizitate în 2019

Trei orașe din Europa, trei din America de Nord, două din Asia și două din Africa sunt în topul Lonely Planet al orașelor care trebuie vizitate în 2019, transmite Digi24.ro.

Pe primul loc al clasamentului întocmit de celebra companie australiană este capitala Danemarcei, Copenhaga. Pe locul doi este un oraș din China, iar pe trei, surpriză, unul din Serbia. De altfel, sunt două localități din Balcani pe această listă, potrivit sursei citate.

Pe locul doi este Shenzen, numit „Silicon Valley al Chinei”, cel mai inovator oraș chinez. Este apropiat de Hong Kong, este mai ieftin și are o viață culturală foarte bogată și în ascensiune, au apreciat experții de la Lonely Planet. Shenzen are în prezent multe trupe de muzică indie, cafenele atractive, berării de calitate și un întreg district dedicat artelor, apărut pe locul unor foste depozite.

Orașul Novi Sad, al doilea cel mai mare din Serbia, este pe un surprinzător loc 3. Localitatea de pe malul Dunării a impresionat prin atmosfera elegantă și relaxată în același timp. În 2019, Novi Sad va fi capitala europeană a tineretului și va găzdui ediția a 20-a festivalului de rock EXIT, considerat unul dintre cele mai bune din lume. De asemenea, monumentele și cultura orașului sunt în plină renaștere, deoarece Novi Sad va fi capitala cultură europeană în 2021, împreună cu Timișoara.

Pe locul 4 în clasament este Miami, din Florida. Celelalte orașe de pe listă sunt Kathmandu - capitala Nepalului, Ciudad de Mexico, Dakar - capitala Senegalului, Seattle (SUA), Zadar, din Croația, și Meknes, din Maroc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău