Supraviețuitorii represiunilor politice din perioada sovietică ar putea primi o alocație majorată

  • 14 Iulie 2018 09:26
Supraviețuitorii represiunilor politice din perioada sovietică ar putea primi o alocație majorată

Cuantumul alocației lunare de stat pentru victimele reabilitate ale represiunilor politice ar putea fi majorate, de la 1 septembrie 2018, conform unui proiect de lege votat în primă lectură în Parlamentul Republicii Moldova, transmite IPN.

Victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990 urmează să primească o alocație lunară de stat în valoare de 500 de lei, comparativ cu 100 de lei, până în prezent.

Totodată, persoanele care se încadrează în două sau mai multe categorii de beneficiari li se va stabili o singură alocație, la alegere.

Potrivit autorilor, modificările au fost efectuate cu scopul asigurării unei protecții suplimentare celor 8 452 de victime reabilitate ale represiunilor politice, cuantumul alocației cărora nu a fost majorat din anul 2012.

Pentru implementarea modificărilor propuse, în anul 2018 vor fi necesare mijloace financiare în sumă de aproape 13 milioane de lei. Banii sunt prevăzuți în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău