Supravegheat de la distanță, agresorului familial, îi va fi interzis să se apropie de locul de muncă al victimei sau cel de studii al copiilor

  • 11 Iunie 2020 15:13
Supravegheat de la distanță, agresorului familial, îi va fi interzis să se apropie de locul de muncă al victimei sau cel de studii al copiilor

Agresorii familiali vor putea fi monitorizați electronic. Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege pentru modificarea mai multor acte normative în acest sens. Potrivit proiectului, brățara urmează să fie cuplată la mâna sau piciorul agresorului imediat după pronunțarea de către judecător a ordonanței de protecție a victimei, cu aplicarea măsurilor de protecție, transmite IPN.


Totodată, se propune obligarea agresorului de a părăsi temporar locuința comună ori de a sta departe de locuința victimei, indiferent de dreptul de proprietate asupra bunurilor. De asemenea, agresorii vor trebui să stea departe de locul aflării victimei, la o distanță ce îi asigură acesteia securitatea, excluzând orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau alt mod.

În același timp, agresorului îi va fi interzis să se apropie de locul de muncă al victimei, cel de studii al copiilor sau alte locuri determinate pe care persoana protejată le frecventează.

Modificările acordă posibilitate victimei, membrilor familiei acesteia, să fie monitorizați printr-un sistem electronic de supraveghere, de tipul unui telefon GSM, dacă aceștia își expimă acordul în formă scrisă.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală. Noile reglementrăi urmează să intre în vigoare la expirarea termenului de șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău