Suport la achitarea online a impozitelor și taxelor

  • 19 Decembrie 2019 13:00
Suport la achitarea online a impozitelor și taxelor

Cetățenii care au nevoie de suport privind utilizarea noului serviciu electronic – achitarea online a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice, pot obține asistență la numărul de telefon 080001525. Angajații Centrului unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), deservit de către operatorii Direcției asistență clienți din cadrul Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), activează de luni până vineri, între orele 08.00 și 17.00, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CTIF, noul serviciu electronic, lansat de SFS la începutul lunii decembrie și administrat de către CTIF, oferă contribuabililor persoane fizice posibilitatea să achite printr-o singură notă de plată toate impozitele, taxele și amenzile pe care le au, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay. Serviciul poate fi accesat pe pagina web www.sfs.md sau pe portalul www.servicii.fisc.md la rubrica – Achitare online a impozitelor și taxelor administrate de către SFS.

Serviciul este accesibil atât pentru persoanele fizice conectate la serviciile fiscale electronice, cât și pentru persoanele care nu dețin autorizarea respectivă. Persoanele neautorizate urmează să introducă IDNP-ul lor și să acceseze butonul „autorizare”. Ulterior acestea indică codul impozitului, taxei sau amenzii și introduc manual suma spre plată. După salvarea datelor, se face achitarea, accesând butonul „achită”. În cazul accesării serviciului menționat de către persoanele conectate la serviciile fiscale electronice, sistemul le arată în mod automatizat plățile restante.

Persoanele fizice care doresc să beneficieze de acces la serviciile fiscale electronice urmează să se autentifice pe portalurile www.raportare.gov.md sau www.servicii.fisc.md prin intermediul serviciului guvernamental de autentificare și control al accesului MPass. Acest lucru se face cu ajutorul semnăturii electronice obținută preventiv, după care sistemul va crea în mod automatizat conturile lor de utilizator.

Apelurile la telefonul 080001525 sunt gratuite și pot fi efectuate de către persoanele din orice localitate a țării, de la orice telefon fix sau mobil.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău