Summitul UE de joi și vineri va avea loc prin videoconferință, din cauza creșterii cazurilor de COVID-19

  • 21 Martie 2021 11:40
Summitul UE de joi și vineri va avea loc prin videoconferință, din cauza creșterii cazurilor de COVID-19

Summitul Uniunii Europene programat joi și vineri la Bruxelles va avea loc prin videoconferință, din cauza accelerării celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 în Europa, a anunțat duminică un purtător de cuvânt european, potrivit AFP.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a luat această decizie 'ca urmare a accelerării cazurilor de COVID-19 în statele membre', a explicat pe Twitter purtătorul său de cuvânt, Barend Leyts.

Summitul va lua în discuție câteva subiecte delicate, printre care deteriorarea relațiilor cu Rusia și Turcia, și răspunsul dezorganizat al UE la pandemie.

Conform unor diplomați europeni, liderii i-au cerut săptămâna trecută lui Charles Michel să anuleze desfășurarea fizică a summitului, deși președintele Consiliului European spera să poată evita recurgerea din nou la videoconferință, întărind măsurile sanitare.

Liderii UE nu s-au mai întâlnit față în față decât foarte rar de la începutul pandemiei, cel mai important prilej fiind summitul maraton de patru zile din iulie, când au validat planul de relansare de 750 miliarde de euro al UE.

Unii diplomați critică sistemul de videoconferință, apreciind că subiectele delicate nu pot fi tratate în mod adecvat în acest format de dialog.

Viitoarea reuniune cu prezență fizică a liderilor europeni este prevăzută pe 8 mai la Porto, în Portugalia.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău