Summitul tinerilor „Dor de Rădăcini” se desfășoară la Chișinău. Evenimentul este susținut de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României

  • 01 Septembrie 2023 12:36
Summitul tinerilor „Dor de Rădăcini” se desfășoară la Chișinău. Evenimentul este susținut de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României

Federația Tinerilor Basarabeni din România organizează în perioada 1-3 septembrie, la Chișinău, prima ediție a „Summitului Tinerilor din Republica Moldova”, transmite Radio Chișinău.

Prima ediție a evenimentului cu genericul „Dor de rădăcini” își propune să sensibilizeze tinerii basarabeni care își fac studiile în România pentru a-i motiva să revină în Republica Moldova și să contribuie la dezvoltarea statului, a subliniat Cristian Murafa, președintele Federației, în cadrul unei conferințe de presă.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc mâine, la Centrul Artcor.

La summit sunt așteptați aproximativ 100 de participanți, dintre care 80 de tineri și 20 de reprezentanți ai autorităților din Republica Moldova și România, companii private, ONG-uri care lucrează cu tinerii și formatori de opinie. Vor fi organizate paneluri de discuții și ateliere de lucru, iar temele de bază vor fi „Rolul tinerilor în procesul de aderare al Republicii Moldova la UE” și „Viitorul muncii în Republica Moldova”, a spus coordonatoarea evenimentului, Paula Bodlev.

Astăzi este prima zi a evenimentului, în urma căruia participanții se vor familiariza cu ceilalți. Începând cu ora 14:00, vom  ava chek-inul, participanții își vor primi chiturile și se vor aduna în echipe. Mâine, începând cu ora 9:00, va avea loc deschiderea oficială la care vor veni și invitații noștri. Ulterior, la 12:30 până la ora 20:00. vom avea ateliere de timp world caffe. Pe 3 septembrie vom avea în mare parte ateliere pe teme precum „Angajabilitatea în Rep. Moldova și viitorul tinerilor în Rep. Moldova, dar și „Rolul tinerilor în procesul de aderare al Rep. Moldova la  UE”. Ulterior, vom avea o sesiunea de încheiere a acestui eveniment”, a precizat Paula Bodlev.

Evenimentul este susținut de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău