Summitul Kim-Trump ar putea fi găzduit de Casa de oaspeți a guvernului din Hanoi. Kim Jong Un se pregătește să ia trenul spre Vietnam

  • 20 Februarie 2019 11:02
Summitul Kim-Trump ar putea fi găzduit de Casa de oaspeți a guvernului din Hanoi. Kim Jong Un se pregătește să ia trenul spre Vietnam

Vietnamul se pregătește să-l întâmpine pe liderul nord-coreean Kim Jong Un, așteptat să vină peste câteva zile cu trenul, în vederea celui de-al doilea summit cu președintele american Donald Trump care are loc la 27-28 februarie la Hanoi, au declarat miercuri pentru agenția Reuters două surse bine informate în materie de securitate și logistică.

Călătoria lui Kim cu trenul din capitala nord-coreeană Phenian până în capitala vietnameză, trecând prin China, ar putea dura cel puțin două zile și jumătate, ceea ce înseamnă că va trebui să plece încă de săptămâna aceasta pentru a reuși să ajungă în Vietnam pe 25 februarie, cum este planificat.

Trenul lui Kim Jong Un urmează să se oprească la granița vietnameză, în gara din Dong Dang, unde va coborî din tren pentru a-și continua drumul până la Hanoi cu automobilul, au precizat sursele.

Separat, alte trei surse în legătură directă cu pregătirea summitului au indicat pentru Reuters că locul preferat pentru desfășurarea reuniunii din 27-28 februarie dintre Trump și Kim este Casa de oaspeți a guvernului, un imobil din perioada colonială situat în centrul orașului.

Toate cele cinci surse cu care a discutat Reuters au menționat că planurile încă nu sunt definitive. AGERPRES/(

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău