Summitul de la Sibiu | Klaus Iohannis: După 30 de ani de la căderea comunismului, am adus Europa acasă, în România

  • 09 Mai 2019 10:53
Summitul de la Sibiu | Klaus Iohannis: După 30 de ani de la căderea comunismului, am adus Europa acasă, în România

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi, la Sibiu, că nu întâmplător a ales data de 9 Mai pentru organizarea summiturilor PPE și al Uniunii Europene, ci pentru că aceasta este Ziua Europei, potrivit Agerpres.

„Europa a venit în România. (...) Este un moment cu totul special să deschid Summitul PPE cu doar câteva ore înainte de începerea Summitului de la Sibiu. Vom discuta, în primul rând, despre ce înseamnă UE pentru fiecare dintre noi, despre valorile noastre comune, despre ce trebuie să facem dacă ducem acest proiect de succes înainte pentru bunăstarea și siguranța cetățenilor noștri. Nu este deloc întâmplătoare alegerea zilei de 9 Mai - Ziua Europei. Am ales Ziua Europei pentru aceste două reuniuni - PPE și Summitul de la Sibiu. Și cum toți suntem europeni, vă felicit de Ziua Europei", a spus șeful statului.

Potrivit acestuia, ca să poată fi luate decizii pentru viitor, trebuie privit și în urmă, la temelia construcției europene și la numeroase beneficii pe care le-a adus Uniunea cetățenilor săi.

"Momentul este unul istoric pentru România și după 30 de ani de la căderea comunismului am adus Europa acasă, aici în România. Liderii PPE au jucat un rol determinant în construcția UE, au pus piatra de temelie la acest edificiu și au înțeles că locul țărilor din Centrul și Estul Europei eliberate de comunism este în UE", a subliniat Klaus Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău