Summitul CPE. Președinta Parlamentului European | Negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE trebuie să înceapă în acest an

  • 01 Iunie 2023 12:24
Summitul CPE. Președinta Parlamentului European | Negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE trebuie să înceapă în acest an

Negocierile de aderare a R. Moldova la UE trebuie să înceapă în acest an, a declarat președinta Parlamentului European Roberta Metsola, la sosirea la Summitul Comunității Europene, transmite Radio Chișinău.

Ea a spus că a fost aici săptămâna trecută în fața a 80 de mii de cetățeni moldoveni care au demonstrat cu fermitate că locul Moldovei este în Europa. Suntem impresionați de viteza cu care RM răspunde la recomandările Comisiei Europene. Noi vom fi gata atunci când Moldova va fi gata, pentru că locul R. Moldova este în Uniunea Europeană, a declarat președinta Parlamentului European.

„Suntem aici pentru a susține Moldova și Ucraina, și comunitatea europeană, avem provocări comune de securitate, energetice, de conectivitate, pe care le putem rezolva doar prin acțiuni comune. Riscurile provocate de invazia rusă ilegală în Ucraina este un test al rezilienței noastre. Mă bucur să văd atâția lideri din diferite țări, pentru că putem să acționăm mai rapid, mai urgent și mai profund pentru integrarea europeană a acestor țări.

Am fost aici săptămâna trecută, în Moldova, în fața a 80 de mii de cetățeni moldoveni, care au demonstrat cu fermitate că locul Moldovei este în Europa.  Sunt aici din partea Parlamentului European și voi pleda pentru acțiuni comune și soluții comune.

Faptul că ne-am întâlnit aici astăzi, în Republica Moldova, nu e doar o demonstrație de sprijin,  dar și de angajament față de R. Moldova, țară a devenit candidată la UE, iar pentru Parlamentul European negocierile de aderare trebuie să înceapă în acest an. Suntem impresionați de viteza cu care RM răspunde la recomandările Comisiei Europene. Noi vom fi gata atunci când Moldova va fi gata, pentru că locul R. Moldova este în Uniunea Europeană”, a spus Metsola.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău