Summitul CPE | A fost prezentată agenda publică a evenimentului

  • 31 Mai 12:43
Summitul CPE | A fost prezentată agenda publică a evenimentului

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a prezentat astăzi detalii despre agenda publică a Summitului Comunității Politice Europene (CPE) care va fi organizat în țara noastră joi, 1 iunie, transmite MOLDPRES.

Astfel, la ora 10.00, delegațiile oficiale participante la eveniment vor fi întâmpinate la Castel Mimi de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Procedura va dura circa două ore. Ceremonia oficială de începere a evenimentului va avea loc la ora 12.00 și va dura aproximativ 30 de minute. Ulterior, liderii vor face o fotografie comună. Programul va continua cu ședințele grupurilor de lucru în cadrul cărora vor fi discutate subiecte legate de securitate, energie și conectivitate.

După-amiaza zilei de joi va fi rezervată întâlnirilor bilaterale dintre liderii prezenți la eveniment. În seara zilei, la ora 17.00, este programată o conferință de presă susținută de șefa statului, Maia Sandu, și lideri europeni.

Daniel Vodă a mai precizat că o parte a delegațiilor participante la eveniment vor sosi astăzi la Chișinău, iar o altă parte va veni în țara noastră în dimineața zilei de mâine.

„Pregătirile pentru Summit sunt pe ultima sută de metri. Primele delegații au început să sosească în țara noastră. Astăzi sunt așteptate 20 de delegații. Printre oficialii așteptați astăzi la Chișinău se numără președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, șeful diplomației europene, Josep Borell. Totodată, astăzi vor veni la noi în țară președinții Azerbaidjanului, Elveției, Bosniei și Herțegovinei, și prim-miniștrii Belgiei, Portugaliei, Georgiei, Liechtenstein, Armeniei, Maltei, Albaniei, Luxemburg, Islandei, Irlandei, Andorei și Macedoniei de Nord, dar și alți lideri”, a spus Daniel Vodă.

Pe 1 iunie, Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care va reuni 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău